Juicepresse i Coop Mega

Ferskpresset juice er et populært produkt i vare butikker. Vi må sikre at ferskpresset juice i butikk er av hygienisk god kvalitet, korrekt merket og oppbevares ved riktig temperatur. Følg rutiner for ferskpresset juice.

Pressappelsiner

Kunden kan enten presse selv eller plukke varer fra tilhørende eksponering hvor butikk har presset ferdig. Pressappelsiner skal benyttes og alltid på egne flasker. Ferdigpresset juice skal oppbevares ved 0-4 °C

Butikk presser

Ved bruk av flasker med forhåndstrykt obligatorisk merking skal flaskene merkes med produksjonsdag. Hvis det brukes flasker som ikke er forhåndsmerket skal juicen være merket med: 

  • Navn på butikk inkl. adresse 
  • Varebetegnelse 
  • Næringsinnhold 
  • Nettoinnhold 
  • Oppbevaringsbetingelse: kjølevare 0-4 °C 
  • Siste forbruksdag settes til 3 dager etter tappedato 
  • Produksjonsdag  
Aktivitetsbord

Når kunde presser selv

Hånddesinfeksjon skal være tilgjengelig ved juicepressen. Sett frem pressappelsiner og sjekk at de er av god kvalitet, det vil si rene og uten mugg og råte. Appelsinen kan stå i romtemperatur. Sett frem flasker og korker.

Sørg for informasjon om opprinnelsesland for appelsinene.

 

Aktivitetsbord

Renhold og oppfølging

Maskinen krever oppsyn og daglig renhold i tråd med produsentens rutiner. Tørk opp søl og kast avfall gjennom dagen. Juice som ikke selges samme dag som de presses prises ned i Matredder’n kjøl og merkes med holdbarhetsdato ved hjelp av pristang.

Ved stengetid

Juicepressen skal rengjøres ved butikkens stengetid hver dag. Ta fra hverandre pressen og vask i oppvaskmaskin de deler som går inn i maskinen. Øvrige deler skal vaskes for hånd og desinfiseres.

Avfall i forbindelse med juicepressing skal kastes hver kveld og oftere ved behov.

Frist kunden med smaksprøver!

Ferskpresset juice er et populært produkt i vare butikker

Lykke til med salget!

Du er ferdig!

Lukk denne siden og
gå tilbake til læringsstien frukt og grønt.